Κανονίστε μια συνάντηση

Γνωρίστε τη Διαιτολόγο

Το ονοματεπώνυμό σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο επικοινωνίας (απαραίτητο)

Ενδιαφέρομαι για: (απαραίτητο)

Επιθυμητή Ημερομηνία συνάντησης

Το μήνυμά σας (απαραίτητο)

Άρθρα

Συλλογή Τροφίμων πρωινού γεύματος για το Ορφανοτροφείο Βόλου από τους Διαιτολόγους της Μαγνησίας

Δελτίο Τύπου
Βόλος, 14 Οκτωβρίου 2013

Συλλογή Τροφίμων πρωινού γεύματος για το Ορφανοτροφείο Βόλου από τους Διαιτολόγους της Μαγνησίας.

Στην συγκέντρωση τροφίμων κατάλληλων για το πρωινό γεύμα για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου θα προχωρήσουν οι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι της Μαγνησίας, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, η οποία γιορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου.
Με κύριο γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και την προσφορά προς το συνάνθρωπο, οι Διαιτολόγοι- Διατροφολόγοι της Μαγνησίας ευελπιστούν να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες του Βόλου και να συνδράμουν στην συγκέντρωση τροφίμων για τα παιδία του Ορφανοτροφείου Βόλου.
Τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι κατάλληλα για το πρωινό γεύμα (πχ. γάλα μακράς διαρκείας, δημητριακά πρωινού, μπάρες δημητριακών, χυμοί φρούτων, ψωμί του τοστ, μέλι, μαρμελάδα, παστέλι κ.α.), υψηλής διατηρισιμότητας, μη ευαλλοίωτα και με μεγάλη χρονική διάρκεια από την ημερομηνία λήξης.
Η συγκέντρωση των τροφίμων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 17/10 και θα συνεχίζεται κάθε Πέμπτη και για ένα μήνα (24/10, 31/10 και 7/11).Τα κεντρικά σημεία συλλογής τροφίμων θα είναι τα διαιτολογικά γραφεία: 1)Νότας Μπλούχου, Σπ. Σπυρίδη 33-39 2)Βασιλικής Καρασμάνογλου Σόλωνος 2Γ- Αργοναυτών και 3) Αντωνίας Καραγιάννη, Σπ. Σπυρίδη 3 – Ιάσωνος, χωρίς φυσικά να αποκλείεται οποιοδήποτε νόμιμο διαιτολογικό γραφείο του Βόλου.
Η παγκόσμια ημέρα διατροφής καθιερώθηκε να γιορτάζεται από τον ΟΗΕ στις 16 Οκτωβρίου με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη. Σήμερα η πείνα απειλεί περισσότερο από 870 εκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη και ο υποσιτισμός , η διατροφική ανασφάλεια , οι άθλιες συνθήκες υγιεινής και ο περιορισμός της βιοποικιλότητας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των υπό ανάπτυξη χωρών.
Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου να στηρίξουν την προσπάθεια μας. Τις δύσκολες αυτές ημέρες της οικονομικής κρίσης ας επιδείξουμε όλοι έμπρακτα την αγάπη μας για το συνάνθρωπο και για τα παιδιά.